Silver! 60 år av kreativitet

 

Silver! 60 år av kreativitet
en jubileumsutställning
med Nutida Svenskt Silver

 

9 september – 12 november, 2023
Form/Design Center, Malmö

 

Nutida Svenskt Silver bjöd in till sin allra första utställning Ungt Silver år 1963, och under de 60 år som följt har generationer av smeder hunnit passera genom Nutidas gemenskap. I en hyllning till åren som gått firar Nutida Svenskt Silver jubileumsåret med en skimrande festutställning i kreativitetens och gemenskapens tecken.

Form/Design Center på Lilla Torg i Malmö! I utställningen Silver! 60 år av kreativitet – en jubileumsutställning med Nutida Svensk Silver utlovas corpus, smycken och gåvor, tillverkade i silver och andra material av 31 Nutidasmeder, till firande och fest!

“The 9th Inning”

När jag kan känna igen ett symboliskt syfte i mina föremål, där ingen specifik praktisk användning kan urskiljas, då får de en personlighet och börjar leva.

 

Den performativa funktionen förstärks sedan av det sammanhang jag väljer att placera dem i, t.ex. försiktigt placerade i en gammal resväska eller i händerna på min far. Genom att befrias från den praktiska funktionen får föremålet ett nytt slags värde och utstrålar verktygets kraft.

Triptyken ”The 9th Inning” består av varmsmidda verktygsliknande stålformer som interagerar med delar av basebollträn. Tillhörande verket är en serie
konstfoton som gjorts i samarbete med fotografen Christian Habetzeder.

Verktygslik skulptur i varmsmitt stål och slagträ i hickory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.