Nutida Svenskt Silver – 60 år av konsthantverkliga berättelser

 

Nutida Svenskt Silver

 

60 år av konsthantverkliga
berättelser

5–15 oktober 2023

 

Enastående hantverk och konstnärlig kreativitet har skapat 60 år av konsthantverkliga berättelser.
Våra föremål berättar något om oss och tiden vi lever i.
Välkommen till Nutida Svenskt Silvers jubileumsutställning hos Svenskt Tenn den 5-15 oktober 2023!

Med start den 5 oktober, som en del av Stockholm Craft Week öppnar Nutida Svenskt Silver sin utställning 60 år av konsthantverkliga berättelser på Svenskt Tenn.

 

 

25 av Nutida Svenskt Silvers smeder visar smycken och corpus i en utställning med anledning av Nutida Svenskt Silvers 60-årsjubileum. En utställning som tar avstamp i de båda anrika institutionernas gemensamma grund i det enastående hantverket. När Nutida Svenskt Silver startade för 60 år sedan var det som en reaktion på tidens strömningar och som ett sätt att säkerställa att hantverksskickligheten inom silversmidet stimulerades och upprätthölls. Idag är intresset för hantverk större än någonsin, kanske som en reaktion på vår alltmer digitala vardag.

 

De gamla teknikerna är för mig en skattkista med språk jag använder för att berätta historier med. Orden är desamma som för hundratals, kanske tusentals, år sedan. Jag kan berätta nya historier med dem.

Tobias Birgersson, smed

 

Nutida Svenskt Silvers smeder har genom sex årtionden skapat föremål med hög konstnärlig kvalitet i form och utförande, föremål som berättar något om tiden, om samhället de skapades i och om oss människor. Varje föremål bär på en berättelse. Till vardag och fest, i sorg och i glädje.

Välkommen till Nutida Svenskt Silvers jubileumsutställning 60 år av konsthantverkliga berättelser,
5 – 15 oktober 2023 på Svenskt Tenn, Strandvägen 5, Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.